Saker och ting har inte gått som förväntat så nu får vi tyvärr stänga galleriet. Det har dock varit ett fantastiskt äventyr genom åren med de nya lokalerna, utställarna och Anna Browalls idéer och skapande av kamerastatyerna mm mm.
Andy Whorewal är en anonym konstnär som prövar allt möjligt. Hans sista projekt är sk High Line Art där vanligtvis ritade linjer nu blir höga som murar, och dessutom lätt abstrakt gjorda. En annan variant som skulle varit med på utställningen är hans målningar av städer, "Cities".
Lite av varje kan ses med ett klick här.
Hon träffade och hyrde den snart kände svenske fotografen Sven Boqvist till att ta bilderna till en kalender , med bilder på henne i publika miljöer, lättklädd, för att väcka större uppmärksamhet. Vilket det gjorde, fast väldigt tillfälligt. Även dokumentära bilder från Brooklyn Bridge, Public Library, Central Park mm
SE BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN
Efter att ha dokumenterat mycket av ballerinan Tatiana Baronovas besök på filmfestivalen i Cannes, så följde han med till hennes kommande uppdrag i Venedig, en jazzopera bla a. Han glömde sin Rolleiflex i Canne men fick pröva ett antal andra kameror som modeföretaget Manini kunde låna ut. Några bilder från utställningen kan ses här ...
VENEZIA
Sven har fått fyra böcker utgivna av Arturo Publishing men är fortfarande inte känd. Så vi tycker det är bra att visa upp hans fotografiska äventyr , bl a med hans favoritmodell, den ryska ballerinan, Tatiana Baronova. Och även kalender bilderna på Betty Mae.
SE BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN
Artur Browall ( 1929 -2003 ) startade sitt första galleri 1951, och det var i första hand för att få mer arbete till sin ramverkstad. Sonen Jan-Erik tog över verksamheten 2001. År 2014 blev han inspirerad dels av Fotografiska och de gallerier han såg på sin USA-resa det året, och bestämde sig för att modernisera hela konceptet. Det gick stegvis men efter att ha hittat en ny lokal 2016 gjordes både en dagsljusdel med glastak och en del med jämn takbelysning ( diffusionsdel i matt akryl i hela taket ).
En av väggarna är helt i ljus marmor på ena sidan och på den andra en blandning av svarta och vita delar. Att ha fritt stående statyer var en ide från Jan-Eriks fru Anna, och att de skulle vara baserade på fotografi. Därför fann kamerorna sin plats på dem i stället för huvuden.
För att skilja sig lite från andra gallerier blev huvudpunkten att kunna presentera konstnärer och fotografer som ännu inte blivit upptäckta, vare sig de är aktiva nu, eller haft sin aktiva period förr.
Och när Jan-Erik var i New York så träffade han Uro Laine, som driver bokförlaget Arturo Publishing och det var där konceptet för galleriet klarnade, då Uro's böcker handlar just om oupptäckta fotografer/konstnärer. Då böckerna förblivit okända de också såg Jan-Erik fördelen med att starta ett samarbete med Uro och hans upptäckter för starten av det nya galleriet.
Historien om Julia Westons karriär som startade 1949 i Glendale, Kalifornien tack vara fotografen Joseph P Lutz.
New York fick agera modell när fotografen Per Malte Ellström var där och fotograferade. Se även bilder han tog från taket på Irving Penns studio på 5th Avenue, 11:e våningen.
Vår tidning om kommande utställningar och intervjuver med några av utställarna. I detta nummer med Pauline O'Neil om hennes reflektiva sida som fått en hel del uppmärksamhet.
Galleri Browalls StatyerAnna Browall byggde dessa spännande statyer med kamerahuvuden för att få en unik upplevele för besökare på galleriet. Se denna korta video med lite rörligt material från galleriet. |