free drag and drop web site generator software

Välkommen till Galleri Browalls!

Vi har nu startat säsong 2 i de nya lokalerna och vi ser fram emot alla kommande. Vi började stort med flera olika utställningar. Smygtittar kan göras på bildsidorna.

Nu är filialen i Hökarängens centrum öppnad, med många lokala referenser i bildvalen samt delar av våra pågående utställningar. Officiellt öppet lördagar 12-17, men går att boka för privata visningar de andra dagarna. info@browalls.se 

Välkommna!

The Reflective Pauline O'Neil

Fine Art Nude & Rude

En blandnng av Fine Art och ekivoka bilder av modellen Pauline O'Neil, som snart ger ut sin bok "The Reflective Pauline" med bilder från modellkarriären och sina nu uppmärksammade reflektiva och exhibitionistiska selfies genom bl a restaurangfönster. Se några exempel här.

Pauline's bilder

Pauline's partner Eki Voko  ställde ut lite av sina bilder på Browalls vid invigningen. Han har jobbat med Pauline och modeföretaget Manini Fashion i många år  men båda har nu nya karriärer. 

Eki Voko's bilder

BETTY MAE THORNTON

Betty Mae Thornton var en Bettie Page look-a-like på 50-talet

Hon träffade och hyrde den snart kände svenske fotografen Sven Boqvist till att ta bilderna till en kalender , med bilder på henne i publika miljöer, lättklädd, för att väcka större uppmärksamhet. Vilket det gjorde, fast väldigt tillfälligt. Även dokumentära bilder från Brooklyn Bridge, Public Library, Central Park mm

SE BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN

Nu är vi igång ordentligt ...

Nu är allt på plats.

... både premiären och smygpremiären blev väldigt lyckade med många uppskattande blickar på väggarna. Många var överraskade av att det kan finnas så mycket okända konstnärer och fotografer som inte syns.  Och inte minst av de annorlunda "statyerna" som är utplacerade i lokalerna.

INNE HOS BROWALLS

SVEN BOQVIST

Äventyren på 50- och 60-talet

Sven har fått tre böcker utgivna av Arturo Publishing men är fortfarande inte känd. Så vi tycker det är bra att visa upp hans fotografiska äventyr , bl a med hans favoritmodell, den ryska ballerinan, Tatiana Baronova. Och även kalender bilderna på Betty Mae.

SE BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN

• OM BROWALLS •

Artur Browall ( 1929 -2003 ) startade sitt första galleri 1951, och det var i första hand för att få mer arbete till sin ramverkstad. Sonen Jan-Erik tog över verksamheten 2001. År 2014 blev han inspirerad dels av Fotografiska och de gallerier han såg på sin USA-resa det året, och bestämde sig för att modernisera hela konceptet. Det gick stegvis men efter att ha hittat en ny lokal 2016 gjordes både en dagsljusdel med glastak och en del med jämn takbelysning ( diffusionsdel i matt akryl i hela taket ). 

En av väggarna är helt i ljus marmor på ena sidan och på den andra en blandning av svarta och vita delar. Att ha fritt stående statyer var en ide från Jan-Eriks fru Anna, och att de skulle vara baserade på fotografi. Därför fann kamerorna sin plats på dem i stället för huvuden.

För att skilja sig lite från andra gallerier blev huvudpunkten att kunna presentera konstnärer och fotografer som ännu inte blivit upptäckta, vare sig de är aktiva nu, eller haft sin aktiva period förr.

Och när Jan-Erik var i New York så träffade han Uro Laine, som driver bokförlaget Arturo Publishing och det var där konceptet för galleriet klarnade, då Uro's böcker handlar just om oupptäckta fotografer/konstnärer. Då böckerna förblivit okända de också såg Jan-Erik fördelen med att starta ett samarbete med Uro och hans upptäckter för starten av det nya galleriet. 

NUMMER TVÅ ÄR KLART!

Vår tidning om kommande utställningar och intervjuver med några av utställarna. I detta nummer med Pauline O'Neil  om hennes reflektiva sida som fått en hel del uppmärksamhet.

Galleri Browalls Statyer


Anna Browall byggde dessa spännande statyer med kamerahuvuden för att få en unik upplevele för besökare på galleriet. Se denna korta video med lite rörligt material från galleriet.