free bootstrap website development software download

Välkommen till Galleri Browalls!

Vi har nu startat säsong 2 i de nya lokalerna och vi ser fram emot alla kommande. Och nu är den nya utställningen upphängd, bilder från Sven Boqvists fotografiska äventyr i Venedig 1957. Att dessa bilder fanns var inte känt, förrän författaren George McDowell upptäckte en av Svens bilder på Taiana Baronova i Svensk Damtidning 1962. Mer detaljerat går att läsa på Svens hemsida, men här kan man se lite bildexempel från vårt galleri under rubriken Bilder På Utställningar( Venezia )

Nytt är också Hökarängsfotografen Per Ellströms utställning med bilder från New York med lite annorlunda perspektiv.

Välkommna!

The Reflective Pauline O'Neil

Fine Art Nude & Rude

En blandnng av Fine Art och ekivoka bilder av modellen Pauline O'Neil, som snart ger ut sin bok "The Reflective Pauline" med bilder från modellkarriären och sina nu uppmärksammade reflektiva och exhibitionistiska selfies genom bl a restaurangfönster. Se några exempel här. OBS! Lite ekivokt.

Pauline's bilder

Pauline's partner Eki Voko  ställde ut lite av sina bilder på Browalls vid invigningen. Han har jobbat med Pauline och modeföretaget Manini Fashion i många år  men båda har nu nya karriärer. 

Eki Voko's bilder

BETTY MAE THORNTON

Betty Mae Thornton var en Bettie Page look-a-like på 50-talet

Hon träffade och hyrde den snart kände svenske fotografen Sven Boqvist till att ta bilderna till en kalender , med bilder på henne i publika miljöer, lättklädd, för att väcka större uppmärksamhet. Vilket det gjorde, fast väldigt tillfälligt. Även dokumentära bilder från Brooklyn Bridge, Public Library, Central Park mm

SE BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN

Venezia

Sven Boqvists 4:e bok

Efter att ha dokumenterat mycket av ballerinan Tatiana Baronovas besök på filmfestivalen i Cannes, så följde han med till hennes kommande uppdrag i Venedig, en jazzopera bla a. Han glömde sin Rolleiflex i Canne men fick pröva ett antal andra kameror som modeföretaget Manini kunde låna ut. Några bilder från utställningen kan ses här ...

VENEZIA

SVEN BOQVIST

Äventyren på 50- och 60-talet

Sven har fått fyra böcker utgivna av Arturo Publishing men är fortfarande inte känd. Så vi tycker det är bra att visa upp hans fotografiska äventyr , bl a med hans favoritmodell, den ryska ballerinan, Tatiana Baronova. Och även kalender bilderna på Betty Mae.

SE BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN

• OM BROWALLS •

Artur Browall ( 1929 -2003 ) startade sitt första galleri 1951, och det var i första hand för att få mer arbete till sin ramverkstad. Sonen Jan-Erik tog över verksamheten 2001. År 2014 blev han inspirerad dels av Fotografiska och de gallerier han såg på sin USA-resa det året, och bestämde sig för att modernisera hela konceptet. Det gick stegvis men efter att ha hittat en ny lokal 2016 gjordes både en dagsljusdel med glastak och en del med jämn takbelysning ( diffusionsdel i matt akryl i hela taket ). 

En av väggarna är helt i ljus marmor på ena sidan och på den andra en blandning av svarta och vita delar. Att ha fritt stående statyer var en ide från Jan-Eriks fru Anna, och att de skulle vara baserade på fotografi. Därför fann kamerorna sin plats på dem i stället för huvuden.

För att skilja sig lite från andra gallerier blev huvudpunkten att kunna presentera konstnärer och fotografer som ännu inte blivit upptäckta, vare sig de är aktiva nu, eller haft sin aktiva period förr.

Och när Jan-Erik var i New York så träffade han Uro Laine, som driver bokförlaget Arturo Publishing och det var där konceptet för galleriet klarnade, då Uro's böcker handlar just om oupptäckta fotografer/konstnärer. Då böckerna förblivit okända de också såg Jan-Erik fördelen med att starta ett samarbete med Uro och hans upptäckter för starten av det nya galleriet. 

NUMMER FYRA!

  Historien om Julia Westons karriär som startade 1949 i Glendale, Kalifornien tack vara fotografen Joseph P Lutz. 
 New York fick agera modell när fotografen Per Malte Ellström var där och fotograferade. Se även bilder han tog från taket på Irving Penns studio på 5th Avenue, 11:e våningen.

NUMMER TRE !

Vår tidning om kommande utställningar och intervjuver med några av utställarna. I detta nummer med Pauline O'Neil om hennes reflektiva sida som fått en hel del uppmärksamhet.

Galleri Browalls Statyer


Anna Browall byggde dessa spännande statyer med kamerahuvuden för att få en unik upplevele för besökare på galleriet. Se denna korta video med lite rörligt material från galleriet.