AMINA – fångad bland elefanter mm

rubrikbild_mall

[one_half]  [dropcap type=”normal” color=”” bcolor=”” ]J[/dropcap]ag har fotograferat Amina av och till under många år nu. Vi hade vår första session redan 2005. Då hade jag just fått en idol, Jeffery Scott som gjorde makalösa och konstiga bilder.De var verkligen inspirerande även om de stundtals var lite för grova.
Till den första sessionen hade jag köpt lite duschslangar från Clas Olsson då jag tänkte mig en sci-fi variant där livet sögs ur eller in i Amina. Sedan dess har vi gjort allt från julbilder, Tingeling-slända, pinuppor, och även bilder till ett specialprojekt som förmodligen får se nattens ljus i början på 2013.[/one_half] [one_half_last]

Jag blev väldigt imponerad av Nick Brandts bilder från Afrika, svartvita, ofta fotograferade med rött filter för att få mörk och dramatisk himmel och även IR-filter vad det såg ut som. Så jag tänkte att det kunde var kul att göra nåt åt det hållet med nakna elefanter och så Amina då.

Att sätta ihop det hela var väldigt knepigt för mig med belysningar och att ordna så allt såg någorlunda vettigt ut. Satt i flera dagar och testade och testade, och hittade fel på fel.Till slut fick jag ta det som det blev.

[/one_half_last]

thumb_elephant_2 thumb_elephant1

thumb_elephant3

Här nedan är ett bildspel, ett litet potpurri med Amina-bilder genom åren.