bok_rubrikbildFantastiskt att det blev av i år igen, möjligheten att i en egen monter på bokmässan i Göteborg, kunna stå och luras i fyra dagar, genom att lansera 5 böcker dom inte finns från ett förlag som inte existerar.

//Hemsidan för nya boken ”Sven Boqvist – Paris & Cote dÁzur” md bildexempel
www.thepennpals.com
//Hemsidan för bokförlaget Arturo Publishing
www.arturopublishing.com

bok_packning  Budgetpackning. Tavlor, 6 meter x 240 cm tyg, kostym, 5 stora tunga böcker, kameraväska mm mm mm

Jag chansade vilt och bokade rum genom Air BnB, för alla hotell var fullbokade och det blir billigare. Detta innan jag visste om jag skulle få rum på mässan. Men det det slog ju in och sen bodde jag 200 meter från entren och därirån kunde jag se min egen monter så det var ju hyfsat nära och bra. För att inte tala om min favoritaffär som säljer jättesmörgåsar, 30 cm painriche fylld med kyckling, curry, bacon, ägg, tomat och gurka, för 37 kronor, INKLUSIVE en Coca Cola. Otroligt.

bok_snickra                                                                                                                   Här sätts det upp svart tyg i montern. Det gjorde susen.

Och så här blev montern till slut med en glad innehavare med Joseph P Lutz-boken i hand.

bok_booth_pr

Och sen kom det en massa folk. En väldig massa.

bok_visitors

Jan Guillou var också på mässan och signerade sina böcker. När han gjort de sista gick jag fram och sa att ”jag gör tvärtom, jag lanserar böcker som inte finns från ett förlag som inte existerar”, varvid han vände bort blick och huvudet och sa ointresserat att ”det måste vara svårt”. Svårflörtat =)

bok_guillou

Och här är mina trevliga grannar från Riksarkivet. De var mitt emot och till höger om mig var det ett norrländskt förlag och till vänster en islamisk förening, och till vänster om dem, ett par japanska massagekuddeförsäljare =). 

bok_grannar

                                                                                                                                           Ganska liten kamera, stort stativ =)

Entren till hotellet jag inte bodde på , Gothia, var slående vacker. Jag gick ofta genom lobbyn för att se om det var några kändisar där man kunde ge reklamlappar och monternummer och så.

bok_gothia_tak_II_800
Det var en mycket trevlig upplevelse. Det största ögonblicket var när Ingmar Bergmans hovfotograf ( i 20 år ) , Bengt Wanselius kom förbi och undrade förbryllat varför han aldrig hör talas om Sven Boqvist, och jag bara matade på med historier om varje bild, tills jag avslöjade saningen. Då blev det väldigt glada miner, och förvirring.

Förra årets rapport finns här … http://www.lutzimages.com/pellepiano/the-penn-pals-bluffen-pa-bokmassan/