rubrikbild_fritzen

Jonathan Fritzén, inte ett namn som uttalas av varje svensk mun direkt. Däremot klingar hans namn lika välbekant som hans musik i de jazzigare kretsarna i USA. Så till den grad att han legat etta på Billboard med flera album och låtar och petat ner världsnamn som  Anita Baker, Jonathan Butler m fl

kuber_500

Jonathan startade som trumslagare och gick sen igenom ett antal instrument innan det stannande vid pianot, även om bekantskapen inte är uppsagd till de andra instrumenten helt. Han är ofta över i USA och spelar på festivaler fast även svenska scener som Fasching får se honom göra tjusiga tangentval ibland.

Jag har hitills gjort omslagen till de fyra cd som Jonathan har släppt. Vart och ett , ett litet äventyr. Den senaste, Magical fick hela tre utseenden innan den med ”cd-kortleken” klubbades. Se nedan.

cd_full_blogg_600

En av ideerna jag gjorde en test av var att Jonathans flygel hade blivit mördad, och så står han på huk och stirrar på polisens uppritade konturlinjer efter ”kroppen”/flygeln, där det också ligger kvar nån tangent. Se nedan.

a_grand_murder_600_blogg

De tre tidigare album, men såg ut ungefär så här.

3_albums

Jonathan och jag har gjort ett gäng sessioner. En del har för ovanlighetens skull tagit plats utomhus. Jag fotar ju nästan enbart hemma i hemstudion. Här är ett porträtt på Jonathan när vi var i stan och plåtade lite. Ett trevligt objektiv, Samyang 85mm 1.4 på en Canon 40d.

Jag är svag för korta skärpedjup så denna är en av mina favoriter.

portratt_blogg_600

… och nu senast blev det lite grafik till den nya singeln To The Top ( bilden som är högst upp och på framsidan ) med tangenter som är som trappsteg för att symbolisera titeln lite.

Äventyret fortsättter …