ANDY WHOREWAL – Nytt alter ego …

 

rubrikbild_andy_II

 

www.andywhorewal.com

En ny konstnär har sett dagens ljus, den hittils okände Andy Whorewal, som med ganska stora grova penseldrag avbildar lite av varje, nu senast en serie med klassiska jazzmusiker. Det är spännande att experimentera med olika saker och nu har det blivit experiment med bl a akrylfärg och en massa lager av olika lack mm.

Bilden ovan är Miles Davis i aktion. Jag såg den bilden på nätet och blev förtjust, och gjorde en målning av den. Men det skulle vara lite kul att få ett ok från fotografen och på nätet kunde jag få fram att bilden var tagen 1967 i Paris, men inget om vem som var fotograf. Efter att ha lagt ut frågan på några forum fick jag svar, Robert Polillo från italien. Han har tagit massvis med väldigt bra bilder från konserter med kända jazzmusiker.

Jag förvändtaae mig ett motstånd men blev angenämt överaskad när han till och med erbjöd målningen en plats på sin Flickr-hemsida, där det visade sig att han hade en avdelning, Artwork from my images =)

Målningen nedan är Ulla Winblads tjusiga palett ( konstnärinna här i Hökarängen ). Jag tyckte den var så vacker att jag fotade av den och gjorde sen en målning, där paletten blir ett huvud som äter upp en pensel.

palett_750_pp

Min favorit är nog denna Hitchcock, som fått en mås som sällskap. Under den finns en närbild på penseldragen.

hitchcock_750

hitchcock_closeup