Galleri Browalls filial i Hökarängen …

 

I september blev en lokal ledig på gågatan i Hökarängens Centrum, av en slump samma lokal där jag 2012 tog 121 porträtt av Hökarängsbor till kollaget Ansiktet Utåt. Men nu såg jag plötsligt i mitt huvud, att en filial till mitt fiktiva Galleri Browalls skulle kunna flytta in där( www.browalls.se ). Det första jag tänkte var hur tjusigt det skulle vara med en logga i guld på en och en halv meter i skyltfönstret. Så jag ansökte om att få hyra ett par månader som ett experiment för att se vad som eventuellt kunde hända.

Jag började beställa bilder och köpa ramar, köpa billiga golvlister som skulle tjäna som upphängningsanordningar på väggarna. Korkat val men blev åtminstone originellt.

Här är jag igång med att måla de billiga golvlisterna. 420 cm långa rackare =)

Jag bestämde mig för att bara vara i galleriet på lördagar men vara åtkomlig för privata visningar alla dagar och tider, vilket jag gjorde klart med affisch i skyltfönstret. Så då kunde jag köra på som vanligt hemma med projekt och plåtningar mm.

Upphängningen blev såhär, med skruvkrokar med vita träkulor som håller upp ramarna.

Jag körde med kostym på lördagarna, som Hökarängsvärd för Browalls, med svart t-shirt med logga.

Den sista fönsterutställaren var Andy Whorewal ( www.andywhorewal.com ) och då såg det ut såhär med en del ramar, anpassade efter motiven, i detta fall, delar av ”hans” Non Stop Art utställning.

Klicka på bilden för större version.

Nedan är hur det kunde se ut på kvällarna med reflektioner av gågatans neon i skyltfönstret . Taget inifrån vilket förklarar att neonskyltarna inte är spegelvända.

Klicka på bilden för större version.

 Och här har vi ett panorama över lokalen, som egentligen är bara 20 kvm ca.
 

Klicka på bilden för större version.

Jag hade många fina stunder med de besökare som kom och hade också en stor tvskärm där jag kunde visa upp gamla utställningar och sånt som aldrig visats på nätet, som tex Initial Passion-utställningen med Lasse Åberg, Björn Ranelid mm.

Jag är väldigt glad över att jag genomförde detta rubbade projekt, så fick jag lite hum om vad jag tycker om detta.

Och här är ett lite bildgalleri från den korta med trevliga perioden för filialen, med pizza, ramtillverkning mm =) .

Klicka på bildernaför större versioner.