MAX SCHULTZ – Genom Tiderna

 

Jag träffade Max första gången 1974, tror jag det var. På Mosebacke där vi var tre band som spelade, Max med sitt Rena Vätskor och jag med nån 50-talsparodi, kallad Sven Sune Surfers.

Max spelade med sin lagkamrat Olle Berglund, som var mer åt Jeff Beck och Max nån blandning av Hendrix, Tolonen och Mclaughlin, och ett stänk Schultz.

Av och till har vi spelat ihop i en hel del konstellationer, reggae med Jahmaica som leddes av Ron Simmonds, far till Stephen Simmonds. 1982 när jag ställde upp med tre olika påhittade band i Rock SM ( som det året vanns av Europe ), var Max med i alla 3. Han var sångare och gitarrist i Rekord, basist i 4:e Våningen och gitarrist i Rex & the End.

Vi spelade även in en del instrumentaler i min då hippa 4 kanaliga portastudio, som fortfarande inte spelats ute, eller in på skiva. Finns några som Max skrev som verkligen förtjänar att spridas.

1988 gjorde vi slag i saken och bildade det band vi önskat oss under en längre tid. Ett blues och Southern Soulband med en ganska fantastisk uppsättning. Vi hade bla Sven Zetterberg, Eric Bibb, Paris Klingberg, Anna Nederdal, journalistässet Hannes Råstam på bas och Washboard Lars på trummor. Det var en spännande tid och jag skrev ihop en hel repertoar till bandet. 1995 så gav vi ut en singel ”Do The Pikehead”.

Här är lite bilder som jag tagit under årens lopp. men det var först 2004 som jag skaffade en vettig kamera som jag förstod nåt av, samtidigt som jag också blev mer intresserad av att tillverka bilder.