NEW YORK

Har precis kommit hem från ett av mina drömresmål, New York. Har länge velat åka dit och fotografera lite bakgrunder.

En del miljöer är rent av magiska då man sett dem sen man var liten, i deckarserier och annat. För att inte tala om Empire State Building som man sett sen första King Kong -filmen =)  Bilden ovan är dock från Rockefeller Center som ligger mellan Empire State och Central Park, så man kan få bilder av bägge, uppifrån.

I New York finns också en av de största fotoaffärerna jag sett. Två våningsplan, varav detta är översta våningen. Se numren till vänster så förstår man hur lång disken är =)

 

 

I Washington Park träffade jag ”kungen” av parken, en hök som dök ned frå lyktsolpar och mumsade i sig av möss, varje kvart ungefär.

 

I denna park hittade jag även Benjamin, en pianostämmare av rang. han satt och stämde en flygel mitt i parken. En ganska oväntad syn. Det visade sig dock att en pianist och ett tv-team skulle komma senare, så det fick sin förklaring.

 

I  undervåningen på Grand Central Station hittade jag en skoputsaravdelning av gammalt snitt. Denna bild är tagen med Samyang 85mm 1.4 , ett manuellt

objektiv. Knepigt att få skärpa rätt och kommer nog byta till ett autofokus 1.8 eller så snart.

 

En något äldre piccolo stötte jag på vid början av Central Park, som pustade ut.

 

 

Första dagen var Memorial Day och massor av militärer och sjömän fanns plötsligt överallt. Här är en bild från Times Square.