The Penn Pals – bluffen på bokmässan …

rubrikbild_penn_pals2

 

  I fyra dagar stod jag i en egen monter på bokmässan i Göteborg och företrädde ett förlag som inte existerar, som gett ut en bok som inte finns, om en fotograf som bara är sprungen ur min skalle …  herr Sven Boqvist från Uddevalla, som var i New York 1956 och fotograferade. Sen försvann bilderna i en husbrand, men icke, och nu är de återfunna efter över 50 år.

Halva historien och delar av fyra kapitel, om hans äventyr ligger på hemsidan …  www.thepennpals.com

Det är roligt att göra lite udda projekt, att paketera sina bilder i lite annorlunda kostym så att säga. Jag är förtjust i 50-talet bl a och letade i huvudet efter nåt koncept att bygga upp en historia på, ungefär som min 40- och 50- tals fotograf Joseph P Lutz ( www.lutzimages.com ).

Så det blev en massa fotosessioner och en spännande tid i retuschens värld som synkades med historierna i de olika kapitlen ( som finns under Chapters på www.thepennpals.com  ). Det är tänkt att det ska bli en utställning framledes där alla bilderna finns med, på hemsidan är det bara ett fåtal.

Här är lite bilder från projektet. Lite balett med Tatiana Baronova och Svens självporträtt 2012 strax efter att han fått återse bilderna, och Leopardkvinnan från Coney Island och Edna Winters ( sist några bilder från mässan ).

Sven , i sina egna ögon. Självporträtt 2012.

self_portrait_logo_700

Uppvärmning

pp_drottningholm

Central Park

pp_tunneldance

The Leopard Woman from the Coney Island Sideshow

pp_leopard_chapter

Min monter på mässan med en bokatrapp, så det ser ut som om allt redan är slutsålt, bara ett enda ex kvar.

monter_700

Och här står man och luras till en början och när man väl berättar sanning vrider sig folk av skratt eller blir så förvirrade att det inte går att övertyga dem om något alls =)

salesman_700