Utställning och projekt …

Jag har haft turen att få låna en affärslokal som tillfälligt stått tom i Hökarängens Centrum i 11 dagar. Började egentligen med att det skulle vara en torgdag här i Hökarängen och för att göra lite reklam för sig tänkte jag att en reklamaffisch för fotoverksamheten kunde vara bra att sätta upp just under den dagen.

Låg dock sömnlös för iden kändes kanske lite för futtig =) och drömde sen att jag fick låna en lokal eller så. Jag tog mod till mig och gick till Stockholmshem i centrum och undrade om man kunde hyra en lokal några timmar under torgfesten och det slutade med att jag fick lova att använde en stooor lokal för min gamla utställning med nytagna bilder i gammal Hollywoodanda. Och samtidigt dra igång ett gammalt projekt, initierat av Britta Pärlebo ( vars man, Jan Killian en gång startade tidningen Buster =) ), om att fotografera Hökarängsbor i ett visst sammanhang som jag återkommer till …

En av de 119 jag fotograferade i butiken var konstnären Johan Hamrin. Han så lite kaptenslik ut så jag överdrev lite i konverteringen till svartvitt så det blev mer dramatiskt. En riktig sjöbjörn.